Williams Park Field House

Home » Williams Park Field House

Williams Park Fieldhouse – Chicago, IL

The Williams Park Fieldhouse in the south side of Chicago is located in the thriving Bronzeville community. This new fieldhouse is part of the Chicago Park District which houses a variety of spaces for sports, community gathering, a food pantry, and much more.

This unique interactive space is situated on a 7-acre city park which includes baseball and soccer fields, basketball courts, children’s playground, and a water spray park to add relief during the hot summer days. This community center is an oasis for the children of surrounding neighborhoods to gather for sports and other fun activities.

*Hover and click to enlarge images 

STL Architects of Chicago chose Light Interference Color (LIC) stainless steel to clad the entire exterior of the fieldhouse. A mix of Burgundy and Bronze gold flat lock panels create a warm and welcoming feeling to this new community space. The reflective finish on the stainless steel is bold and dynamic, showing reflections of the surrounding trees and green space of the park. We are always excited to work with architects bold enough to cover the entire envelope of a building with colored stainless steel. The color selection and angled flat lock panels create a one-of-a-kind look to bring excitement to the community park.

We worked closely with STL Architects to determine a specific color range to bring this design to reality. Two of our standard colors were combined and then adjusted to create a truly unique appearance. The end result is a brilliant and elegant color scheme that is now a staple to this Chicago neighborhood community.

Awards

The Williams Park Field House in the historic Bronzeville neighborhood of Chicago was awarded 2021 Design Excellence Award from AIA Chicago. This stunning project also won 1st Place for the 2021 Driehaus Award for Architectural Excellence in Community Design (see video below).

Project Details

Architect: STL Architects

Product: Flat Lock Panel

Material: 304 Stainless Steel – LIC

Color/Finish: LIC Bronze Gold Bright, LIC Burgundy Bright

Related Project Spotlights

John Cotton Dana Library

John Cotton Library at Rutgers University John Cotton Dana Library - Newark, NJ The John Cotton Dana Library is the physical [...]